Welke Stem moet ik kiezen?

Vaak is het gevoel wat je bij een stem hebt is erg persoonlijk. Een stem kiezen voor een bepaald doel: Dus Jingles of commercial is een lastige overweging. Wel kun een soort van checklist doorlopen om je te helpen bij het maken van de juiste stemkeuze.

 

Lees de 3 aandachtspunten waar je op moeten letten bij het kiezen van de stem.

1. Gevoel

In het algemeen worden mannenstemmen meer geassocieerd met autoriteit en vertrouwen. En vrouwenstemmen met sympathie en aantrekkelijkheid. Denk goed na, want jij graag wilt uitstralen denk bijvoorbeeld aan geld lenen.Dus doel: “Wat wil ik uitstralen!”

.

2. De Boodschap

Vaak moet er een bepaalde boodschap worden gebracht. Is het technisch dan verwacht je zelf automatisch al een mannenstem. Gaat het over een frisse geur in huis of over iets wat vaak emotioneler van aard is, denk je eerder aan een vrouwenstem. Het klinkt raar, maar anno 2016 denken wij nog steeds in stereotypes. Denk bijvoorbeeld maar eens aan: Reclames voor drogisterijen (hebben vaak een vrouwenstem )en een commercial voor een autoblad/ automarkt(dan denk je toch al snel weer aan een mannenstem).

3. Doelgroep

De keuze voor een mannen of vrouwenstem ligt aan je doelgroep, dit geldt natuurlijk helemaal als het gaat om een mannenproduct of een vrouwenproduct. Ook leeftijd, klasse, product, trends en andere zaken bepalen de keuze van de stem.

Beluister dus goed onze demo’s. En vraag je zelf af: Mannen of vrouwenstem? Zakelijk, Warm, Vriendelijk, Enthousiast, Cool/ Stoer, Rustig.
Mocht je het gevoel hebben dat er niet de juiste stem bij zit, mail ons. Want wij beschikken over veel meer stemmen dan getoond op de website.

A-stemmen Man

A-stemmen Vrouw

Huisstem – Frank