Bedrijf

Sinds 2005 is Radiojingle.nl dé producent van radio jingles en commercials voor diverse omroepen, webcasters, podcasts, bedrijven en radio DJ’s.

Wij produceren professionele en betaalbare: radiojingles, commercials, sweepers, station ID’s, fillers  muziek-bedjes en diverse andere audioproducties.

Wij leveren voiceovers voor bedrijfsfilmen, telefooncentrales, Youtube, Vimeo en diverse andere AV-producties.  Wij hebben de stem die u zoekt!

Met een groot aanbod stemmen, kennis van zaken, goede soft- en hardware en een persoonlijke benadering, zijn wij in staat om aan u wensen te voldoen. Beluister daarom onze demo’s en overtuig zelf!

Persoonlijk

Laat mij mezelf even voorstellen. Ik ben Frank Koster, geboren in 1981 in Rijssen. Eind jaren ’90 was ik elke dag te vinden achter de computer. Ik maakte dance- en tranceplaten (poging tot) met Fasttracker en Impulse Tracker. Later maakte ik de overstap naar programma’s als FL Studio en Cubase. Mijn vader en broer zijn radiomakers in hart en nieren. Mijn vader vertelde ons de mooiste verhalen over de zendschepen die vroeger voor de kust van Nederland lagen. Mijn vader is nu ook nog erg actief.

Hij heeft zijn eigen radiostation: Toppersvantoen.com. Mijn broer draaide zo nu en dan op feesten en maakte radio bij Regio FM.

Hij maakte gebruik van zelfgemaakte jingles. Deze maakte hij in Cool Edit (tegenwoordig Adobe Audition). Toen ik dat zag, wist ik een ding zeker: dit wil ook kunnen en ik wil er goed in worden. Uren, dagen, weken zat ik achter de computer. Telkens leerde ik weer nieuwe dingen bij. Het werd echt een verslaving!

In 2002 werd de lokale omroep van Rijssen-Holten gestart. Mijn broer had voor zijn programma jingles laten maken bij Gijs Zegers en Chris Hartgers (vormgevers van Radio 538). Deze klonken echt te gek! Ze leverden de kale opnames mee. Deze kon ik mooi gebruiken om te oefenen. In de tussentijd had ik al wat meer dingen gemaakt en werd ik benaderd door een bedrijf om dit voor hen te gaan doen. Zo stapte ik in de wereld van audiovormgeving. Het was ook in deze tijd dat ik echt verliefd werd op het radio maken en kreeg ik mijn eigen programma op de lokale zender. Ter inspiratie stond Ruuddewild.nl op 3FM elke middag aan en ik genoot enorm van zijn vormgeving met de stem van Edwin Diergaarde.

Daarnaast deed ik zo af en toe inspreekwerk voor het bedrijf waar ik toen voor werkte. Wel merkte ik dat ik nog lang niet zo goed was als andere voiceovers, zoals Albert-Jan, René, Bart en Gijs die nu ook veel projecten voor mij inspreken. Daarom ging ik zoeken naar de mogelijkheden om een betere voiceover te worden. Zo kwam ik terecht bij de voiceoverschool van Jolanda Bayens en René Visschers. Hier heb ik een half jaar lang een-op-een les gehad.

Mijn netwerk in radioland werd steeds groter. Zo kreeg ik de kans om voor een landelijke omroep te komen werken. In het dagelijks leven was ik docent economie en deed dat met veel plezier. Ik moest dus flink wikken en wegen of ik dat wilde opgeven. Ik wilde namelijk het liefst allebei blijven doen, maar dat was geen optie als ik op het aanbod in zou gaan. Uiteindelijk heb ik besloten om les te blijven geven. De geboden kans bracht mij wel op het idee om voor mezelf te beginnen en in 2005 startte ik dan ook met Radiojingle.nl.

Nu, ruim tien jaar later, heb ik nog altijd geen spijt van deze keuze. Ik had in 2005 nooit durven verwachten dat ik zoveel mooie dingen zou mogen doen. Inmiddels hebben meer dan driehonderd stations jingles of commercials bij Radiojingle.nl besteld. Wij hebben producties geleverd voor: Dolfijn FM, Radio Decibel, McDonald’s, Media Markt, 8FM, Jumbo, Suzuki, Radio Continu en vele anderen. Daarnaast heb ik een jaar lang gewerkt als sound engineer voor Audiosweets van S2Blue uit Engeland. Voor hen maakte ik sound-FX, bedjes, hitmixjes en powerintro’s.

Mijn grootste kracht is de passie waarmee ik mijn klanten voorzie van een strak en professioneel product. De beste reclame is, als je het mij vraagt, namelijk een tevreden klant!
In 2022-2023 heb ik de opleiding voor audioproducer gevolgd en in mei 2023 heb ik de voice-over cursus van Silvan Stoet (Radio 10) afgerond.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Groeten,

 

In onze studio maken we gebruik van: